perjantai 26. elokuuta 2011

ATC "Elettiin sitä ennenkin"


Kasvovoide pitää olla vitaminoitu ja ties mitä, apteekin perusvoide ei kelpaa puhumattakaan muista vaihtoehdoista. Vaikka Daily Mail suosittelee nuorekkaamman ulkonäön takaamiseksi terveellistä ruokavaliota ja liikuntaa ihmerasvojen sijaan. Toisaalta kyllä sitä ennenkin osattiin kaupata ja ostaa ihmetuotteita, eipä ihminen ole sadassa vuodessa miksikään muuttunut. Kuluttajansuojalait tosin on keksitty suojelemaan kansalaisia pahimmilta vedätyksiltä, muttei niistä ole käärmeöljykauppiaiden kitkijäksi.

"Elettiin sitä ennenkin!" voi huudahtaa monessa yhteydessä. Miksi asioista pitää tehdä olevinaan vaikeampia ja monimutkaisempia, yleensä kalliimpia, tuotteistettuja, identiteetin rakennuspalikoita? Emmekö ole enää omia itsejämme ilman hifistelyä? Mutta kuten sanottua, ei mitään uutta auringon alla. Markkinavetoinen identiteetin rakennus on varmaankin se radikaalein mullistus, kun minuutemme perustuu tiettyjen tuotteiden ostamiseen ja/tai ostamatta jättämiseen. Ennen vanhaan sanottiin, että joku on mainosten orja. Ja lapsena leikittiin ivallisesti hienostelijoita. En ihannoi muistoa, totean vain millainen oli ajan henki.

Onpa toki niinkin, ettei sitä ennen aina eletty. Kuoltiin sairauksiin, ruokamyrkytyksiin, onnettomuuksiin, jne. useammin kuin nykyään. Muutoksia on helppo vastustaa sillä perusteella, että "kun minä olin nuori kouluun piti hiihtää 20km mennen tullen ilman kenkiä, sudet söivät menomatkalla ja karhut paluumatkalla". "Kaiken maailman kypärät ja turvavyötkin ovat niitä nykyajan hömpötyksiä, joita ilman minun nuoruudessani elettiin, ja ihan terveenä ja ehjänä pysyttiin." Eihän sitä ennen ollut masennustakaan, apteekista kun sai laillisesti myrkkyjä, joilla ottaa itseltään hengen. Jos vaikka köyhyys ahdisti, kun piti kerjätä ruokansa ja lapset kuolivat nälkään tai kylmään.

Tällaisia kahdensuuntaisia ajatuksia mielessäni sisältyy ensimmäistä It's all about the Vintage -haastetta varten tehtyyn korttiin. Valokuva on itse ottamani, Tukholman Skansenilta. Toisesta taustapaperista kiitos muikulle, jolta sen sain vaihdon mukana. Taustan ja "tägin" kirjansivua tein ruskeammaksi kahvilla, siitä kun aina jää pannunpohjat.;)

10 kommenttia:

 1. upea kortti ja loisto ajatus;)
  kiva, kun otit osaa vintage haasteeseemme & toivotaan onnea arvontaan!

  VastaaPoista
 2. Thanks for joining us at It's all about the Vintage

  Elma
  http://itsallaboutthevintagechallenge.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Muikku ja maija: kiitos!:D

  Elborgi: thanks for commenting!:) I'm planning on doing more vintage challenge in the future, as I really like the theme.=)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa että saatiin Atc mukaan haasteeseen :) Toivotan sinulle paljon onnea arvontaan.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana :)
  Kiitos kun osallistuit ensimmäiseen Vintage-haasteeseemme.

  VastaaPoista
 6. Kiti ja Mimiko: kiitos kommenteista!:)

  VastaaPoista
 7. Ihanan tunnelmallinen kortti!

  Kiva, kun osallistuit vintage-haasteeseemme!
  Onnea arvontoihin!

  VastaaPoista