keskiviikko 24. elokuuta 2011

Aamukampa - kohti syksyä, osa 1


Pihlaja, elämän puu, pyhä puu. Pihlajia kasvaa pihalla monta, mutta kyllä kerrostalossa tarvitaankin useampi kodin suojelija.;)

Kuva on otettu parvekkeelta. Aamukammassa on tarkoitus seurata syksyn etenemistä kuvaamalla samaa kohdetta. Halusin toisaalta sisällöltään inspiroivan kohteen (pihlajaan liittyvä kansanperinne + olen aina pitänyt niistä) ja toisaalta helposti kuvattavan. Jos vaikka saakin flunssan tms. pystyy silti osallistumaan syysseurantaan.

Kameran tyyppi on Canon PowerShot A520 ja sillä olen kuvannut vuodesta 2004 lähtien kaiken paitsi kännykameraotokset.

13 kommenttia:

 1. Pihlaja on kaunis puu ja kohteena myös muutosrikas. IOhanat punaiset marjat jo siinä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, Elegia!:) Tuossa kyseisessä pihlajassa oli paljon kukkia ja nyt marjoja, toisessa meille suoraan näkyvässä ei ollut kumpiakaan kuin nimeksi. Hassua, kasvavat kuitenkin hyvin lähellä toisiaan ja omenapuut mielestäni kukkivat ja tuottavat satoa suht. tasaisesti vuodesta riippuen (tämä vuosi ilmeisen huono).

  VastaaPoista
 3. Mummani sanoi, että joka pihalla pitäisi olla ainakin yksi pihlaja. Sinulla on komea puu, joka saa varmasti upean syysvärityksen.

  VastaaPoista
 4. Kauniitt värit tälläkin hetkellä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista, Kiirepakolainen ja pappilan mummo!:D

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, että pihlajiin tuli noin paljon marjoja. Jossain vaiheessa näytti, ettei tule ollenkaan. Tämä on kiva seurantakohde.

  VastaaPoista
 7. Siellä onkin paljon marjoja pihlajassa.Mukava seurata ..tuleeko punatulkut aterialle.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista, TeeTee ja Raija!:D Punatulkkuja olisi kiva kyllä nähdä. Tänä aamuna rastaat olivat porukalla syömäpuuhissa, toivottavasti niiltä jää marjoja muillekin.;)

  VastaaPoista
 9. Pyhä puu. Niinpä. Ja tulossa upeasti värittyvät lehdet.

  VastaaPoista
 10. Hyvä kun voi parvekkeelta kuvata. Minulla on vähän sama meininki - helppo seurata.

  VastaaPoista
 11. Komea puu! Paljon on marjoja.

  VastaaPoista
 12. Pihlaja on kiva kohde, vaikka rastaat tai tilhet söisivätkin marjat, saa pihlaja vielä hehkuvan syysvärin lehtiinsä :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos taas kommenteista!:D Marjoja tulee seuraavaan kuvaan huomattavasti vähemmän, mutta sunnuntaina oli mahtava lintutarhafiilis parvekkeella.8) Kaikkialta kuului siipien räpsyttelyä ja lintujen ääniä. Tosi eksoottista ja hienoa. Sitä paitsi räkättirastailla on meidän sydämissä erityinen sija sen jälkeen kun hoivasivat kuusi poikasta isoiksi parvekkeen reunapeltimme päällä.:)

  VastaaPoista