tiistai 25. syyskuuta 2012

Kuvasatoa Ranskasta, paikkoja yms.

Hei kaverit, toki kahvi tekee hyvää, kun on rampannut päivän armeijamuseossa, mutta pitääkö teidän aina mennä liiallisuuksiin?

Valikoituja kuvia lomamatkaltamme Ranskaan viime kesänä. Pääasiassa paikkoja, mutta myös muita kuvia. Klikkaa oikealla yläreunassa "show info", niin näet kunkin kuvan nimen. Lisätietoja tai käännöstä voi kysellä kommentoimalla tähän postaukseen.

Kameran muistikortille kertyi yli 900 kuvaa reissun aikana, joten tämä on todellakin hyvin valikoitu setti.;) Lisänä jo aiemmin tänne postaamani. Kaikki sisäkuvat on otettu ilman salamaa automaattisäädöllä. Useimmiten oli kiire (pois alta tai pois linnasta, mikä on varjopuoli järjestetyssä retkessä) tai muuten vain olin väsynyt, joten en ehtinyt/jaksanut alkaa etsimään sopivia säätöjä ja kuvakulmia.

Nämä kaverukset pitävät majaansa työhuoneessani. Lähtivät mukaan Pariisin Invalidesista, jossa yksistään kuningasvallan aikaisen aseistuksen osastoilla saimme kulumaan monta tuntia. Jopa Jussi sai yliannostuksen, eikä jaksanut enää innostua maailmansotien osastoista. Jos joku haluaa nähdä noin miljoona haarniskaa, tykkiä, rapieria, muskettia, pistoolia, metsästyspuukkoa, jne. suosittelen lämpimästi!;) Eksoottisin kokemus oli lasten haarniskat 1500-luvulta.

Langeais oli erityisesti näin jälkikäteen ajateltuna linna ylitse muiden Loiren laakson linnojen, joita pääsimme näkemään. Siellä huoneet oli kalustettu 1400-luvun lopun tyyliin, jolta ajalta itse linnakin on. Azay-le-Rideau oli idyllinen pieni linna, jossa oli myös kalusteita. Villandryn puutarha tosin on vertaansa vailla. Joinvillen Château du Grand Jardin eli nimensä mukaisesti suuren puutarhan linna oli myös juuri puutarhansa osalta upea. Toki muutenkin idyllinen, mutta sisällä oli vain hyvin vähän nähtävää. Ecouen oli hieno kokemus, mutta olisin kaivannut renessanssimuseolta enemmän museomaisuutta. Tykkäsimme silti jo pelkästään mahdollisuudesta talsia linnalle metsän läpi.

Troyes on Champagnen pääkaupunki ja varsinainen historia-aiheinen elämyspuisto.;) Vanha keskusta on tupaten täynnä 1500-luvun tyylisiä taloja eri väreillä maalattuina. Ruelle des Chats eli Kissojen kuja on aito 1500-luvulta säilynyt kuja, älyttömän kapea ja pimeä, kun talojen seinät kaatuvat ylhäältä toisiaan kohti.

Loiren laakson linnaretkellä näimme seuraavat: Azay-le-Rideau, Villandry, Ussé, Langeais.
Joinville on pikkukaupunki Champagnessa, reilun 3 tunnin junamatkan päässä Pariisista.
Ecouen on Pariisin tuntumassa sijaitseva pikkupaikkakunta, jonka päänähtävyys on renessanssimuseoksi nimetty 1500-luvun linna.

Ranskan turistipaikkakunnilla puhutaan ilmeisen hyvin englantia, joten ei kannata pelätä matkailua, vaikkei osaisi ranskaa. Esim. Toursin turistitoimisto sekä linnaretkiä järjestävät yritykset toimivat paljon englanniksi. Pariisin liepeillä on myös helppo reissata, mutta vaikeuksia saattaa tulla lähtiessä pidemmälle maaseudulle. Itse selviän ranskalla, joten en osaa tarkalleen tästä sanoa.

Vaikkei kuvia ole Epernaysta, kävimme siellä päiväretkellä. Suurin nähtävyys on Moët & Chandonin shampanjakellarit. Mietimme käydä Reimsissä, jossa olisi enemmän kellareita, mutta sinne on hieman pidempi matka, sekä junaksi olisi valikoitunut (kallis) TGV. Epernayhin pääsi paikallisjunalla. Kiva reissu sekin, ja olisi hyvin pärjännyt englannilla.

Ps. rue de Lanneau oli yhteen aikaan rue du Puits-Certain. Totta kai meidän piti kävellä latinalaiskorttelissa! Olin jo kotona printannut valmiiksi Google mapsista kartan, josta näkyi kaikki romaanin kannalta oleelliset paikat. Vaikka tietysti 1600-luvulla siellä näytti hyvin erilaiselta kuin nykyään.

2 kommenttia:

 1. Mahtavan hienoja kuvia! Canon taitaa olla hintansa väärtti;)Omani kävi jo huollossa:( Paremmalla ajalla tutkin kuviasi tarkemminkin. Nyt pitää mennä lukemaan espanjaa (aloitin kurssin äskettäin). Hyvää päivän jatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gracias, Sirkkis!;) Kiitos kehuista!:) Luin espanjaa lukiossa D-kielenä, mutta siitä on ikuisuus... Jos vain jaksaisi/ehtisi/viitsisi/olisi rahaa käydä verestämässä kielitaitoa, työväenopistossa olisi tietty vaikka mitä kursseja. Espanjaa en ole oikeastaan lainkaan käyttänyt kirjoitusten jälkeen, mikä on harmi.

   Olen kyllä tyytyväinen kameraan, myös sen suureen näyttöön.:) Tosin kannattaa ottaa huomioon, että käytän kuvankäsittelyohjelmaa.;) Kaikkia kuvia en laita tänne sellaisenaan. Silti surkeasta materiaalista ei millään ilveellä saa hyvää - kauan sitten kuvasin koiranäyttelyssä sisätiloissa vanhalla HP:n digikameralla, ja käsiteltyinäkin tulos oli huono, vaikka sentään koirat sen jälkeen erotti. Mielestäni uusi kamera tuottaa sisätiloissa parempaa tulosta kuin vanha, vaikka sekin oli ihan kohtuullisen hyvä. Langeais'n huoneissa kamera herjasi jatkuvasti, että valoa on liian vähän, mutta kuvat onnistuivat silti. Mistä osa ansiota varmasti kuuluu kuvanvakautustoiminnolle, koska eivät ole tärähtäneitä kuten vanhalla kameralla tuppasi tulemaan.

   Poista