lauantai 8. syyskuuta 2012

Viinikirja JussilleKauppalehden mukaan viiniharrastuksen aloittamiseen tarvitaan 10 000 € alkupääoma kunnollisen viinikaapin ja kokoelman ostamista varten. Tämän tiedon kuuleminen inspiroi tekemään Jussille kirjan viinitietojen merkitsemistä varten. Olen nimittäin aivan eri mieltä Kauppalehden kanssa - viiniharrastuksen aloittamista varten tarvitaan vain itsetehty muistikirja ja satunnaisesti jokin pullo Alkon 6 - 8 € valikoimista, risteily ja ulkomaanmatka.;)

Jussi kiinnostui jokin aika sitten rypäleistä ja muusta edistyneemmästä viinitietoudesta. Vitsailin, että se on hänen 40v. kriisinsä.;) Itselleni viinit ovat olleet luokitukseltaan hyvää - juotavaa - pahaa. Juuri sen enempää en ole niistä tiennyt. Mutta kuten kirjasta näkyy, oma inspiraationi tälle alalle tulee menneisyydestä ja kirjallisuudesta. Olen tosin tehnyt sen aivan Jussia ajatellen, onhan hän ruvennut fanittamaan romaanini hahmoja.

Sivut, joilla on kohdat nimelle, maalle, arvosanalle, rypäleelle, jne. koostin Open Officella käyttäen vesileimaksi asettamaani ilmaista digileimaa. Fonttina vanha tuttu Renaissance. Printtasin 4 sivua kerrallaan yhdelle A4 tarra-arkille. Kiinnitin jokaisen niistä valkoiselle vesiväripaperille (tarjouslehtiöstä). Jos varastoissa olisi ollut riittävästi jotain sopivaa värillistä kartonkia, olisin käyttänyt sitä, muttei ollut. Sivuja nimittäin oli muistini mukaan 32. Läiskin kulmiin leimat VersaColorin burgundy-sävyllä. Teksti "Wine" on myös leimattu.

Reiät sivuihin tein tavallisella reittäjällä. Kannet on alkujaan muistaakseni lakanapakkauksen tukipahvia, jonka päälle liimasin skräppipaperia sisäpuoleksi ja pronssin hohtoista käärepaperia päälipuoleksi. Sillä käsittelyllä tuosta pahvista sai tosi kovaa. Kansien reiät tein katkoteräveitsellä. Pujotin paperinarua kaikkien reikien läpi. Koska se tuntui pysyvän hieman epävakaasti rusetilla, laitoin varmistukseksi neulepuseron kauluksesta peräisin olevaa nauhaa. Nykyään on tosi usein etenkin neuleissa jonkinlaisia pitkiä ripustusnauhoja, joista saa aivan loistavaa askartelumateriaalia. Kansien ja nimikelapun reunoja käsittelin vielä kevyesti DistressInkin sävyllä walnut stain.

2 kommenttia: