lauantai 1. syyskuuta 2012

Kortti 4-vuotiaalle

Syntymäpäiväkortti 4-vuotiaalle pojalle, joka pitää punaisesta. Todennäköisesti kaikki lapset pitävät kimaltavista asioista, joten siksi lisäsin tähän kimalletta, vaikka sitä nyt onkin ympäri työhuonetta. Nauha kortissa on heräteostos Intohimona Askartelusta: luonnonväristä kangasnauhaa, johon voi leimata omat kuvionsa.

On muuten ihan tyhmää, että pojille tarkoitetut asiat on melko tiukasti värikoodattu sinisen, mustan, joskus vihreänkin sävyihin. Muistakaahan, että Salama McQueen (Autot-elokuvan sankari) on punainen! Linnanmäen rekkarallissakin oli vuosi sitten vain yksi punainen rekka. Mustaan joutumista ei juuri edes helpottanut selitys, että se on isän auton värinen, vaikka silloin vajaa 3-vuotias nielikin pettymyksensä urheasti.

Toinen arkinen asia, jonka mieluusti muuttaisin, olisi lapsille tarkoitettujen vanukkaiden yms. sijoittelu ruokakaupassa. Kiitettävän hieno keksintö ovat ne automalliset ostoskärryt, joissa pieni viihtyy erinomaisesti. Mutta miksi lehmän kuvalla varustettu lisäaine-sokerimössö on sijoitettu juuri sille korkeudelle, mistä autokärryssä istuva pikkulapsi sen havaitsee? Eikö kaiken järjen mukaan juuri sellaiset tuotteet pitäisi sijoittaa niin korkealle, että niihin yltävät vain aikuiset ja isommat lapset, joille oletettavasti on paljon helpompaa järkeillä, miksei kyseistä vanukasta osteta tänään? Ts. isommalla järki jo toimii, kun 2-4v. ei oikein vielä ymmärrä asioita.

2 kommenttia:

 1. Minullakin on serkku jonka lempiväri on punainen ja on ehdoton Autot-fani. Vaatteita on Salaman ja Martin kuvilla varustettuna paljon.

  Olen samaa mieltä että pojillekin voisi olla fiksun näköisiä värikkäitä vaatteita.

  Tuota en ole itse hoksannut, mutta fiksu idea. Minulla tosin on ystäviä, jotka edelleen syövät juuri kaikki missä on eniten lisäaineita ja sokeria, vaikka täällä yläasteella ollaankin.

  Filleri howrsesta, joka ei omista sähköpostia tai facebook profiilia. : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit kommentoimassa, Filleri!:D

   Poista