keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Jouluterveisiä

Tähän postaukseen kuuluisi liittää kuvia tekemistäni joulukorteista, mutta kaikki lähtivät kiireellä matkaan viimeisenä mahdollisena päivänä.;) Joten valitettavasti en tullut kuvanneeksi yhtäkään.

Blogi ei tauosta huolimatta ole kuollut.;) Jussi on työskennellyt neuleiden parissa, mutta valitettavasti häneltä varastettiin isossa marketissa ostoskorista juuri edellisenä iltana valmistuneet hienot lapaset. Eikä niistäkään ehditty ottaa kuvaa. Neulebloggarin painajainen! Puhumattakaan suomalaisen miehen tuskasta, kun Alkokin oli ehtinyt mennä kiinni.

Oma syksyni on mennyt hyvin tiiviisti romaania kirjoittaessa. Osallistuimme myös työväenopiston luovan kirjoittamisen kurssille. NaNoWriMo tuli koettua marraskuussa, oma saldoni runsaat 21 000 sanaa. Se jäi silti kauas 50 000 sanan tavoitteesta. Suosittelen kaikille osallistumista, jos haluatte saada kirjoittamiseen rentoutta ja rutiinia!

NaNoWriMon romaanini on toistaiseksi nimetön "prequel" (jatkoa, mutta ajallisesti edeltää alkuperäistä tarinaa) alkuperäiseen. Olen jo hieman jatkanut siitä, mihin marraskuussa jäin. Varsinaisesti sen kirjoittaminen katkesi, kun sairastelun jälkeen innostuin työstämään alkuperäisen romaanini loppuun.

Eli alkuperäisen kolmas versio valmistui ja on lähetetty luettavaksi kavereilleni, jotka ovat sitä kyselleet, sekä parille Pöytälaatikko-foorumin käyttäjälle. Kyllä sen tätäkin kautta voi saada, mutta liitetiedostona en tänne rupea laittamaan mm. siksi, että 151 sivua PDF:nä on aika iso tiedosto. Lähetä sähköpostia diome(miuku)saunalahti(piste)fi ja kerro, kuka olet, jos emme ole meilailleet aiemmin. Mikäli satut olemaan alaikäinen tai muuten herkkätunteinen, ota huomioon, että romaanissa on melko roiseja kohtauksia ja kielenkäyttöä.

Mietin julkaista kirjoituskurssin puitteissa samaan tarinaan, mutta erillisenä, kirjoitetun novellin. Se vain ei palautteen mukaan toimi erillisenä novellina, joten vaatisi aikamoista muokkausta saada se julkaisukuntoon. Vaikeaa saada tiukasti rajatun sivumäärän puitteisiin puserrettua kappale isoa tarinaa, jossa on siinä vaiheessa jo n. 90 sivua kerrottu hahmojen elämästä. Hyvä harjoitus sinänsä.;)

Romaanin työstäminen jatkuu tauon jälkeen. Nyt pitäisi tehdä paljon taustatyötä ja opiskella vähän kirjoittamistakin, mutta jos silti ensin pitäisi lomaa.;) Voisi samalla vaikka hoitaa joitain arkisempia askareita paremmalle tolalle.

EDIT:

Ystävykset toivottavat kaikille blogin lukijoille hyvää joulua!:)


Pet's name: André
Adopt virtual pets at Chicken Smoothie!

 
Pet's name: Charles
Adopt virtual pets at Chicken Smoothie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti