maanantai 11. kesäkuuta 2012

Makroharjoituksia


Sarjassamme Elina opettelee kuvaamaan.;) Olen päättänyt perehtyä lisää valokuvaamisen hienouksiin nyt uuden kameran (Canon PowerShot S100) myötä. Tässä tein harjoituksen polttovälillä ja aukolla. Kumpikin kuva on otettu käsisäätötarkennuksella samalta etäisyydeltä. En ole käsitellyt niitä tietokoneella mitenkään. Ylemmässä on pieni polttoväli, alemassa suuri. Ei kuitenkaan kaikkein suurin - onneksi kameran näytöltä näkee, mitä eri polttovälit tekevät lopputulokselle. Aukko on 2 eli suurin mahdollinen. Senkin olen nyt oppinut, että mitä pienempi luku sen suurempi aukko.

En olisi heti arvannut, miten kivan kuvan työpöydällä lojuvasta roinasta saa riittävän suurella aukolla ja polttovälillä + tarkennuksella.:) Eikä tarvitse koskea siihen kuvankäsittelyllä mitenkään, mikä säästää aika paljon aikaa ja vaivaa. Peruskameroiden kuville kun samankaltaisen lopputuloksen pystyy tekemään käyttämällä blur- ja sharpen -työkaluja. Kokeiltu on.;) Sillä konstilla pystyy parantamaan vaikka kamerakännykän kuvaa, jos haluaa siihen lisää syvyyttä.

EDIT: On näköjään mulla vähän käsitteet hakusessa... No, opetellaan.;) Olen lueskellut valokuvausoppaita. Näissä muuttui suljinaika, ei polttoväli. Toivottavasti edes nyt tuli oikein.;)

4 kommenttia:

 1. No on eroa, on. Minun uusi kamera tuodaan huomenna. Lähden keskiviikkona yhden yön reissuun Tallinnaan ja otan vanhan kameran mukaan. Keskityn sitten palattuani uuden opiskeluun. No, sehän on automaattikamera, ettei paljoa tarvitse päätä vaivata;)
  Kiitos blogi "nominaatiosta" - vai miten sitä suuressa maailmassa sanotaankaan, kun nimetään ehdolle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas kommentista!:) Mielellään tuon esille hyviä blogeja.:) Lainasin kirjastosta kasan valokuvausoppaita ja kävin taannoin ulkona treenailemassa vähän lisää. Nyt juuri on taas särkylääkekooma päällä (vahvat lääkkeet pakon edessä, lievemmät ei tehoa), joten asia ei edisty, mutta ehkä jo huomenna taas, tai viimeistään perjantaina.;)

   Poista
 2. Hyvin harjoitukset sujuu,eroa on kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Raija/A!:) Tosiaan harjoitukset jatkuu taas piakkoin. Täytyy tutustua kameraan hyvin, että osaa käyttää sitä "tositilanteissa".;)

   Poista