lauantai 8. kesäkuuta 2013

Lohipasta

Parhaat pastat jatko-osa on lohipasta.:)

Paista uunissa kirjolohifile.
Keitä pasta & valuta lävikössä kun kypsää.
Pastan kiehuessa tee kastike: paistettu lohifile palasiksi, 2 dl (1 purkki) kermaa, 1 purkki fetakuutioita (= salaattijuustoa).
Sekoita pasta ja kastike keskenään.
Annostele lautasille ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.

Lohipasta ei tarvitse lisättyjä mausteita, koska se on itsessään maukas. Feta ja parmesaani tuovat suolaisuutta ja makua, ylimääräistä suolaa ei tarvita.

Kerroin Alkon myyjälle, millaista pastaa olin tekemässä, ja häneltä löytyi edullinen suositus, joka toimii hyvin: italialainen punaviini Barone Montalto.

Jälkiruokana meillä on ollut pari palaa valkosuklaata & pieni espresso. Sen vaihtoehtona voisi olla hedelmäsalaatti:

(kaksi annosta)
puolita ja siivuta banaani kahteen kuppiin
puolita ja lohko päärynä samoin
lohko päälle vesimelonia sopivasti
heitä vielä mukaan viinirypäleitä

Hedelmäsalaatin voi koristella strösseleillä, jos haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti